miercuri, 10 noiembrie 2010

Cofetaria cu vise ...

        Propun un exercitiu de imaginatie, asta ca sa nu folosesc nume. Hai sa inchedem ochii si sa ne imaginam ca suntem intr-o cofetarie.Acolo sunt doua tipuri de prajituri din care trebuie sa alegi. Pe prima o stii, esti client fidel, stii ca e gustoasa, dar intotdeauna dupa ce ai mancat-o ai probleme cu stomacul.Nu e foarte aratoasa, dar stii ca e delicioasa. A doua are un aspect minunat, e frumusetea intruchipata, dar nu ai gustat-o niciodata. Te tenteaza sa o incerci si esti aproape hotarat sa o faci! Aici apare problema : ai exclus din start varianta in care vei manca ambele prajituri, deci trebuie sa alegi una! Din pacate trebuie sa o faci repede. De ce? Pentru ca e posibil sa vina cineva inaintea ta care le va lua. Ce prajitura alegi? Mergi la sigur cu riscul de a avea din nou dureri si suferinta? Sau incerci noua prajitura care te tenteaza la maxim, dar care e mult, mult mai scumpa? Ca sa obtii cea de-a doua prajitura trebuie sa depui efort maxim. Te intrebi des daca intr-adevar merita.Toti prietenii te indeamna sa alegi prajitura noua, sa mai schimbi meniul din viata ta pentru ca prajitura cu care te-ai obisnuit iti provoaca dureri din ce in ce mai mari.
         Sa presupunem ca ai face un chestionar, ti-ai chestiona de fapt stomacul si creierul.Apar din nou probleme. Stomacul cere vechea prajitura din obisnuinta, dar se tot cearta cu creierul tau care e constient ca stomacul va suferi din nou.Stomacul devine indecis, de fiecare data cand vede prajitura cea noua si minunata parca o vrea pe ea, dar nu inceteaza sa-ti transmita semnale si cand vede prajitura cea veche.Trebuie sa ii dai un timp limita, trebuie sa aleaga. Alege vechiul chin sau ceva nou despre care nu a auzit decat lucruri bune? Merita sa stai sa astepti pana vei face rost de bani sa cumperi prajitura scumpa si gustoasa?
        Din pacate viata e mai complicata decat niste prajituri si asa cum ati ghicit nu era vorba de prajituri, ci de baieti! Ce faci daca esti o fata care realizeaza ca ce a fost a trecut si nu are rost sa te intorci de unde ai plecat, mai ales ca esti sigura ca prajitura iti va da dureri din ce in ce mai mari ?
         Din experienta, stiu ce ar trebui sa facem, noi toate care am patit asa ceva, si cred ca in timp ce scriam aceste randuri mi-am dat seama ca nici o prajitura nu merita sa iti provoace dureri oricat de buna ar fi.
        In ce ma priveste, m-am hotarat, aleg prajitura care e si frumoasa si gustoasa dar care stiu ca nu imi va provoca dureri, si asta chiar daca drumul catre prajitura cea buna e mult mai greu si cu multe incercari.

2 comentarii:

  1. Ai ales prajitura corecta, cea mai foarte corecta

    Ia uite:http://delabufnita.blogspot.com/

    RăspundețiȘtergere
  2. Atentie la prajituri !!!! Contin produse care se altereaza IN TIMP.... Cand descoperi 'Crampele' poate fi cam tarziu ....

    RăspundețiȘtergere